Brasil Santos

To jedna z najbardziej cenionych brazylijskich kaw. W Ameryce Południowej jest uznawana za najcenniejszy gatunek kaw Arabica. Łagodna o intensywnym aromacie z lekką wyczuwalną nutą kwasowości – te cechy czynią brazylijskiego Santosa jedną z najbardziej popularnych i cenionych kaw na świata.

Costa Rica SHB

Kostarykańska czystość smaku i zniewalający aromat – tak w skrócie można opisać kawę kryjącą się pod powyższą nazwą. Kostarykańska kawa, o niezwykle, zrównoważonym, idealnym aromacie, wypalona nieco ciemniej, ukazuję pełnie mocy.

India Plantation AA

Oryginalna kawa o indyjskim pochodzeniu z wyrazistym smakiem. Jej bukiet jest klasyczny
i głęboki. Napar cechuje idealna harmonia między głębokim, lekko czekoladowo orzechowym
akcentem. Świetna jako dodatek do słodkości i deserów, a jej smak podkreślonym jest lekkim lub
średnim paleniem.

Guatemala SHB

Nasza kawa pochodzi z południowych rejonów kraju, gdzie uprawiana jest na zboczach gór Sierra Madre. Guatemala SHB swój smak wyjątkowy smak i aromat zawdzięcza właśnie wulkanicznej i gliniastej glebie. Odznacza się pikantnym i złożonym aromatem z wyczuwalną nutą korzenną.

Mexico Maragogype Barranca Honda

Kawa o charakterystycznych dużych, ciężkich i połyskujących ziarnach dający subtelny, kremowy i dojrzały smakowo napar. Ojczyzną Maragogype jest Brazylia ale najwyższej jakości ziarna pochodzą z Meksyku. Charakterystyczną cechą naparu jest nieznaczna kwaskowatość i bogaty smak o lekko owocowej nucie, z wyczuwalnym aromatem koniaku.

Ethiopia Dijmmah

Kawa o specyficznym, bogatym smaku z akcentami winnymi i owocowymi, oraz mocnym aromacie, mało kwaskowata. Jest bardzo charakterystyczną Arabiką pozyskiwaną metodą suchą, której nazwa wywodzi się z miasta Dijmmah, położonego w południowej części regionu Kaffa w Etiopii.

Nicoya

Mieszanka wysokiej klasy ziaren gatunku Arabiki i najlepszych ziaren Robusty, wyhodowanych na plantacjach w Ameryce Środkowej i Azji. To co charakteryzuję tą kawę to przede wszystkim pełny, wyrazisty smak,, pozbawiony nadmiernej goryczki i wysoki poziom zawartości kofeiny. Idealna do przyrządzania espresso.

Puebla

Jest to mieszanka specjalnie dobranych ziaren 100% Arabiki, pochodzących z upraw Ameryki Środkowej, Afryki. Po połączeniu ziaren pochodzących z różnych kontynentów, uzyskaliśmy zbalansowaną mieszankę kawy, której głównym atutem jest świeży smak owoców cytrusowych i kwiatowo – owocowy aromat.

Kawa do biura Warszawa

Jaka kawa do biura jest najlepsza? Aromatyczna, o pełnym smaku, ale jednocześnie stawiająca na nogi. W takim przypadku najlepszym wyborem będzie połączenie Arabici z Robustą. Pierwsza z nich słynie ze swojego wyjątkowego aromatu i głębokiego smaku. Jednak to Robusta serwuje organizmowi skuteczną pobudkę, a to dlatego, że posiada dużo więcej kofeiny niż inne gatunki kawy. Najważniejsze jest odpowiednie wyważenie proporcji w mieszance, gwarantujące wysublimowany smak. Kawa nie tylko ma nas pobudzać do działania. Picie kawy to pewien rytuał, chwila wytchnienia i niewątpliwa przyjemność dla naszych zmysłów podczas pracowitego dnia.

Dlaczego warto zdecydować się na pyszną kawę do biura? Ponieważ warto zaserwować ten aromatyczny napój, podczas negocjacji z Klientami. Filiżanka kawy to niemalże symbol biznesowych spotkań. Wyborny smak kawy sprawi, że Twoi Klienci poczują się wyjątkowo i chętnie będą wracać – nie tylko na kawę. Pozytywne odczucia związane ze smakiem kawy, mogą przełożyć się na pozytywny przebieg rozmów biznesowych.

Warszawa to miasto rozwijające się w błyskawicznym tempie. Każdego miesiąca powstają nowe biura i siedziby firm. Z tego też powodu wybraliśmy Warszawę na nasz obszar działania. Naszym celem jest dostarczenie najlepszej kawy ziarnistej do biur w całej Warszawie. Chcesz zaserwować swoim pracownikom i Klientom doskonałą kawę? My też!

Nie jesteś pewien, jaki gatunek wybrać? Doradzimy Ci wybór najlepszej kawy.

Kawa ziarnista Warszawa

Wielu miłośników kawy staje przed dylematem: lepszym wyborem będzie kawa ziarnista czy mielona? My zdecydowanie jesteśmy zwolennikami kawy ziarnistej. Posiada ona dużo bardziej intensywny aromat zamknięty w najwyższej jakości ziarnach. Kawa zaparzona ze świeżo zmielonych ziaren jest nieporównywalnie bardziej aromatyczna i pełniejsza w smaku! Kolejną zaletą jest fakt, że możesz w pełni kontrolować proces mielenia. Większość profesjonalnych ekspresów wyposażona jest w młynek z regulacją mielenia, dzięki temu kawa ziarnista zostanie zmielona odpowiednio do jej rodzaju i przeznaczenia. Decydując się na kawę ziarnistą, masz pewność co do składu kawy i jakości mieszanki.

Co decyduje o smaku kawy ziarnistej? Przede wszystkim odmiana rośliny, a także rejon świata, w którym zostały zebrane ziarna. Jeszcze jednym bardzo ważnym czynnikiem, który jest kluczowy dla smaku kawy, jest sposób palenia ziaren. Dobierając odpowiedni czas i temperaturę, mistrzowie palenia kawy są w stanie nadać ziarnom określonego smaku, intensywności i goryczki. Kawa ziarnista palona na różne sposoby może nabrać zupełnie innego smaku. Najpopularniejsze jest średnie palenie, które pozwala uzyskać delikatny smak kawy i odpowiednią ilość kofeiny i subtelną goryczkę. Taki wyważony smak sprawia, że jest to najczęściej wybierana kawa do biura.

Jeśli interesuje Cię wysokiej jakości kawa Warszawa i okolice to rejon naszego działania.

Zastanawiasz się, który gatunek kawy będzie najlepszy? Masz pytania?

Zapraszamy do kontaktu: biuro@coffeeblend.pl