Brasil Santos

To jedna z najbardziej cenionych brazylijskich kaw. W Ameryce Południowej jest uznawana za najcenniejszy gatunek kaw Arabica. Łagodna o intensywnym aromacie z lekką wyczuwalną nutą kwasowości – te cechy czynią brazylijskiego Santosa jedną z najbardziej popularnych i cenionych kaw na świata.

Costa Rica SHB

Kostarykańska czystość smaku i zniewalający aromat – tak w skrócie można opisać kawę kryjącą się pod powyższą nazwą. Kostarykańska kawa, o niezwykle, zrównoważonym, idealnym aromacie, wypalona nieco ciemniej, ukazuję pełnie mocy.

India Plantation AA

Oryginalna kawa o indyjskim pochodzeniu z wyrazistym smakiem. Jej bukiet jest klasyczny
i głęboki. Napar cechuje idealna harmonia między głębokim, lekko czekoladowo orzechowym
akcentem. Świetna jako dodatek do słodkości i deserów, a jej smak podkreślonym jest lekkim lub
średnim paleniem.

Guatemala SHB

Nasza kawa pochodzi z południowych rejonów kraju, gdzie uprawiana jest na zboczach gór Sierra Madre. Guatemala SHB swój smak wyjątkowy smak i aromat zawdzięcza właśnie wulkanicznej i gliniastej glebie. Odznacza się pikantnym i złożonym aromatem z wyczuwalną nutą korzenną.

Mexico Maragogype Barranca Honda

Kawa o charakterystycznych dużych, ciężkich i połyskujących ziarnach dający subtelny, kremowy i dojrzały smakowo napar. Ojczyzną Maragogype jest Brazylia ale najwyższej jakości ziarna pochodzą z Meksyku. Charakterystyczną cechą naparu jest nieznaczna kwaskowatość i bogaty smak o lekko owocowej nucie, z wyczuwalnym aromatem koniaku.

Ethiopia Dijmmah

Kawa o specyficznym, bogatym smaku z akcentami winnymi i owocowymi, oraz mocnym aromacie, mało kwaskowata. Jest bardzo charakterystyczną Arabiką pozyskiwaną metodą suchą, której nazwa wywodzi się z miasta Dijmmah, położonego w południowej części regionu Kaffa w Etiopii.

Nicoya

Mieszanka wysokiej klasy ziaren gatunku Arabiki i najlepszych ziaren Robusty, wyhodowanych na plantacjach w Ameryce Środkowej i Azji. To co charakteryzuję tą kawę to przede wszystkim pełny, wyrazisty smak,, pozbawiony nadmiernej goryczki i wysoki poziom zawartości kofeiny. Idealna do przyrządzania espresso.

Puebla

Jest to mieszanka specjalnie dobranych ziaren 100% Arabiki, pochodzących z upraw Ameryki Środkowej, Afryki. Po połączeniu ziaren pochodzących z różnych kontynentów, uzyskaliśmy zbalansowaną mieszankę kawy, której głównym atutem jest świeży smak owoców cytrusowych i kwiatowo – owocowy aromat.

Kawa do biura Warszawa

Jaka kawa do biura jest najlepsza? Aromatyczna, o pełnym smaku, ale jednocześnie stawiająca na nogi. W takim przypadku najlepszym wyborem będzie połączenie Arabici z Robustą. Pierwsza z nich słynie ze swojego wyjątkowego aromatu i głębokiego smaku. Jednak to Robusta serwuje organizmowi skuteczną pobudkę, a to dlatego, że posiada dużo więcej kofeiny niż inne gatunki kawy. Najważniejsze jest odpowiednie wyważenie proporcji w mieszance, gwarantujące wysublimowany smak. Kawa nie tylko ma nas pobudzać do działania. Picie kawy to pewien rytuał, chwila wytchnienia i niewątpliwa przyjemność dla naszych zmysłów podczas pracowitego dnia.
Nie jesteś pewien jaki gatunek wybrać? Doradzimy Ci wybór najlepszej kawy.

Kawa ziarnista Warszawa

Wielu miłośników kawy staje przed dylematem: lepszym wyborem będzie kawa ziarnista czy mielona? My zdecydowanie jesteśmy zwolennikami kawy ziarnistej. Posiada ona dużo bardziej intensywny aromat zamknięty w najwyższej jakości ziarnach. Kawa zaparzona ze świeżo zmielonych ziaren jest nieporównywalnie bardziej aromatyczna i pełniejsza w smaku! Kolejną zaletą jest fakt, że możesz w pełni kontrolować proces mielenia. Większość profesjonalnych ekspresów wyposażona jest w młynek z regulacją mielenia, dzięki temu kawa ziarnista zostanie zmielona odpowiednio do jej rodzaju i przeznaczenia. Decydując się na kawę ziarnistą masz pewność co do składu kawy i jakości mieszanki.
Jeśli interesuje Cię wysokiej jakości kawa Warszawa i okolice to rejon naszego działania. Zapraszamy do kontaktu: biuro@coffeeblend.pl